Information om var anvandning av cookies

Den 1-minuters guide

Intresserad av den här frågan, men ont om tid? Här är vad vi tror att du behöver veta:

• Vi använder cookies för att göra vår hemsida lättare för dig att använda
  • Vi använder cookies för att hjälpa till att stoppa våra online-blanketter används för att skicka skräppost e-post
  • Vi använder cookies för att övervaka användningen så att vi kan upptäcka trender och göra förbättringar
  • Vi använder inte cookies för att identifiera individer (och aldrig kommer)
  • Vi sparar inte personlig information i cookies

Vi tror att vår användning av cookies är mycket viktigt för en väl fungerande webbplats. Vi tror inte att de utgör något hot mot din personliga integritet eller online-säkerhet och vi rekommenderar att du anger att du kommer att "tillåta" cookies. Om du "inaktivera" Cookies interaktiva funktioner på webbplatsen inte kommer att fungera. Till exempel kan data lämnas via blanketter samt användar-registrering, user-inloggning och många andra funktioner på webbplatsen fungerar inte fullt ut utan att använda cookies.

Mer detaljerad information

När började lagen förändringen och vem upprätthåller den?

Den ursprungliga EU-lagstiftning som kom att kallas "E-direktivet om integritet och" publicerades 2003 och genomförs som EU: s direktiv - 2002/58/EG. Det gällde ganska stor utsträckning med skyddet för privatlivet inom sektorn för elektronisk kommunikation. Under 2009 direktivet ändrades genom direktiv 2009/136/EG som inkluderade ett krav för att söka tillstånd för cookies och liknande teknik. EU-direktivet trädde brittiska lagstiftningen den 26 maj 2011 som "The integritet och elektronisk kommunikation (EG-direktiv) (ändring) 2011". Det regleras av Information Commissioner kontor (ICO) www.ico.gov.uk som beslutade att verkställigheten skulle börja från 26 maj 2012.

Vad är cookies?

En cookie används av en webbplats för att skicka "state information" till en användares webbläsare med stöd för webbläsaren att återvända staten informationen till webbplatsen. Staten informationen kan användas för autentisering, identifiering av en användare session, användarinställningar, shopping Varukorg, eller något annat som kan uppnås genom att lagra textinformation på användarens dator.

Cookies kan inte programmeras, inte kan bära virus, och kan inte installera skadlig kod på värddatorn. Men de kan användas för att spåra användarens besöker verksamheter som var en stor integritet oro för att föranlett de europeiska och amerikanska lagstiftare att vidta åtgärder.

Cookies används av de flesta webbplatser för en rad olika skäl - ofta mycket praktiska skäl att göra med driften av webbplatsen. Men de används också för att övervaka hur människor använder hemsidan (vilka sidor som besöks och hur länge spenderas på varje sida). Varje "besökare session" taggas även om ingen ansträngning görs för att försöka identifiera dem personligen.

Den nya lagstiftningen säger nu att du måste kunna välja bort från att tillåta lagring av cookies på sin dator.

Vad händer om du stänger av cookies (dvs. opt-out)?

Om du väljer att stänga av cookies registrerar vi detta så att du inte får ställde frågan igen. Du kommer att finna att de flesta av webbplatsen fungerar som förväntat, även funktioner som är beroende av cookies uppenbarligen inaktiverade. Dessa funktioner inkluderar användning av online-formulär (t.ex. vårt frågeformulär) eller funktioner som kräver inloggning. Vi använder en cookie för att komma ihåg dina inställningar för cookies, har denna ett par konsekvenser:

• Om du tar bort alla dina cookies måste du berätta dina önskemål igen
  • Om du använder en annan enhet, dator profil eller webbläsare måste du berätta dina önskemål igen

Vad händer om du ignorerar frågan?

Om du ignorerar frågan hemsidan kommer att fortsätta att ställa cookies behov. Detta tillvägagångssätt med "underförstådda opt-in" är specifikt diskuteras och godkännas i den vägledning som emitterats av det Information Commissioner kansli (organisationen i uppdrag att efterlevnaden av denna lagstiftning).

Ytterligare läsning